Бившият нападател на Левски Валери Божинов, който се готви със съперника на "сините" в 1/4-финалите за Купата на България Септември, говори за сблъсъка между двата тима в началото на март.

35-годишният футболист още не е подписал с втородивизионния Септември (София) и пожела бившият му клуб да стигне до евротурнирите, най-прекият път, за което минава през победа в турнира за Купата на страната.

"Надявам се моят любим Левски, начело с моите любими фенове да се класира в Европа. Съгласен съм с г-н Стоилов, който каза, че такова нещо, ще е с цената на шампионска титла.

Божинов допълни, че ще поиска от собственика на Септември 1/4-финалната елиминация с Левски да се играе на стадиона на "сините", което може да е плюс за тима на Станимир Стоилов.

"Казах на г-н Чандъров мачът със "сините" за Купата на България да се играе на "Герена", защото теренът е хубав, ще има публика, а и младите момчета ще имат възможността да играят пред най-големите фенове в България. Обичам Левски и клубът ми е на сърце", заяви Божинов.