Нападателят на Левски Валери Божинов разкри, че засега не мисли да слага край на активната си състезателна кариера. 34-годишният бивш футболист на Ювентус призна пред италианските медии, че Златан Ибрахимович му давал стимул и го вдъхновявал да продължи още дълги години. Божинов би искал да завърши кариерата си в Левски, но не отхвърля и други възможности.

„Скоро ще навърша 35 години и единственото нещо, което искам, е да продължа да бъда добре физически. В момента се подготвяме с Левски, защото в България има по-дълга почивка през зимата, отколкото в Италия. Харесва ми да помагам на съотборниците си и на по-младите. Обичам да тренирам и когато ми дадат възможност, да играя. Обичам този клуб и неговите фенове, така че се чувствам добре тук. Моето желание винаги е било да завърша кариерата си тук, но ако се отворят други възможности, кой знае. Във всеки случай все още се чувствам добре. Гледайки Златан и други „стари млади хора” като него, дори и да не са на неговото ниво, и младите момчета тук, ми дава стимул и желание да продължа още дълги години”, сподели Божинов.

Като бивш играч и на Фиорентина той коментира и трансфера на досегашния си съотборник Иван Андонов в тима от Флоренция. Както вече е известно, младият вратар ще подсили „виолетовите” под наем, а след изтичането му, те ще имат възможност да го привлекат с постоянен трансфер.

„До вчера той беше тук и тренираше с нас, след което се върна в София, за да отпътува за Флоренция. Той е млад вратар, тихо момче, което не говори много. Той трябва да работи. Много е важно, че ще може да го направи в Италия, защото италианската школа е най-добрата за вратарите. Той има още много къде да се развива и съм сигурен, че може да го направи във Фиорентина и да стане важен играч. Фиорентина е страхотен клуб, знам какво значи да носиш тази фланелка. Това за него ще бъде първият път, в който той ще бъде далеч от дома. Дошло е време да стане мъж. Затова му пожелавам голям късмет.”