Валери Божинов се размина с трансфер в ПАОК. Гръцкият гранд беше вариант за българския нападател, но в крайна сметка на стадион "Тумба" привлякоха холандски талант.

Треньорът на ПАОК Хууб Стевенс подсили отбора си с тарана на Аякс Дани Хьосен.  Нападателят, който вкара единия от головете при успеха на амстердамци с 2:1 над Барселона, ще играе в Гърция под наем до края на сезона, като в договора му има и клауза за откупуване.

Сделката за Хьосен е малко изненадваща, като се има предвид, че досега той бе с единия крак в италианския Ливорно. ПАОК уж искаше Божинов и белгиеца от Генк Йеле Фосен, но в крайна сметка Стевенс реши да се довери на футболист, наказвал и Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига.

При това положение Валери пак не го огря и продължава да е без отбор. В същото време "Левски" проявява интерес към него и нищо чудно накрая звездата да склони и да заиграе на "Герена". Както е известно, "сините" са пред раздяла с един от нападателите си - Цветан Генков или Димитър Макриев, а и освен това търсят човек за атаката след преминаването на Гари Родригес в елитния испански Елче.