ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Валери Божинов дебютира за Витоша (Бистрица) при нулевото равенство срещу Литекс в Ловеч от 27-ия кръг на Втора лига.

Бившият футболист на Левски, Ювентус, Манчестър Сити и още куп отбори се появи в игра в 81-ата минута на мястото на Кристиян Кочилов, но не успя да помогне на своя отбор да постигне победа. На пейката на Витоша остана друг ветеран - Емил Гъргоров. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Бистришките "тигри" заемат последно място във временното класиране с 26 точки, като са на четири от първия отбор над чертата - Янтра (Габрово). 

За последно Божинов се подвизаваше в Добруджа, където беше със статут на помощник на своя втори баща Сашо Ангелов.

Валери Божинов е носил екипите на 18 клубни отбора, а в някои от тях е бил в различни периоди.

Ето и списъка, който е подреден по броя на изиграни мачове от страна на Божинов за отборите: Лече, Партизан, Парма, Левски, Фиорентина, Тернана, Ботев Враца, Ювентус, Виченца, Спортинг Лисабон, Верона, Мейджоу Хака, Септември София, Манчестър Сити, Лозана, Пескара, Риека и Витоша Бистрица.

Най-много мачове нападателят е записал за Лече - 78. Най-резултатен е с екипа на Партизан - 25.

Най-много мачове Божинов има в Серия А - 157. Ветеранът вече има зад гърба си 465 мача, 115 гола, 38 асистинции, 46 жълти картона, 2 директни изгонвания. Статистиката е от сайта transfermarkt, а към нея трябва да добавим 43 срещи и 6 гола за България. Божинов има и 4 мача с 3 гола за младежкия национален тим на страната ни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК