Нападателят Валери Божинов е готов за игра и ще вземе участие в контролата с Малта. Контролата е в сряда от 20,00 часа на стадион „Хибърниънс Граунд” в Малта.

Голмайсторът на Парма получи контузия преди проверката срещу Шахтьор (Донецк) и не успя да играе, но след направените снимки се оказа, че травмата му не е сериозна.

Очаква се Божинов да партнира на Димитър Бербатов в нападение в проверката с малтийците. Националите тренират днес в 16.30 часа на националния стадион „Васил Левски”, а утре в 11 часа летят за Малта.

Треньорът на съперника Джон Бутиджидж обяви групата от 18 души за мача в сряда. Трима са пълни дебютанти - Едуард Ерера (Хибърниънс), десният халф на Биркиркара Пол Фенек и защитникът Стив Безина от Ла Валета. Двамата легионери в малтийския състав са защитникът Андрей Агиус от Касино (Италия) и роденият в Либия Даниел Богданович, който играе в Барнзли./БЛИЦ

Групата на Малта:
Вратари:
Андрю Хог (Валета), Марио Мускат (Хибърниънс)
Защитници: Андрей Агиус (Касино, Италия), Шон Бажада (Биркиркара), Стив Безина и Кенет Скичлуна (Валета), Едуард Ерера и Аарън Шуреб (Хибърниънс), Брайън Сайд (Флориана)
Полузащитници: Джилбърт Агиус, Родерик Брифа, Джейми Пачи и Кевин Самут (всички от Валета), Клейтън Фаила и Райън Фенек (Слима Уондърърс), Пол Фенек (Биркиркара)
Нападатели: Даниел Богданович (Барнзли, Англия), Майкъл Мифсуд (без клуб), Айвън Уудс (Слима Уондърърс)