Eдинственият обвинен за хулиганство на мача с Англия, беше задържан под стража. Според прокуратурата, 18-годишният младеж е проявил цинизъм в поведението си на трибуните на стадиона.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той има и условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда. Цветан Гечев обаче твърди, че не той, а неговият брат близнак е бил на мача.

Снимка: bTV

Това коментира и вчера пред БЛИЦ бащата му:

"Видях снимките, с които обвиняват сина ми и твърдя, че това не е Цветан, а брат му Димитър. Те са близнаци, но аз мога да ги разпозная. А и по това време Цветан е с приятелката си и не е на стадиона. Не ходи на мачове от няколко години. Да, има присъда за сбиване и затова е по-лесно да обвинят него", твърди бащата на Цветан Гечев.

Защитата поиска по-лека мярка до изясняване на случая, но според обвинението –доказателствата срещу Гечев са достатъчно.

Братът на Цветан потвърди думите му. „Отидох в Първо районно и казах: „Аз бях” и те ме излъгаха, че брат ми си е признал, че е бил на мача, а всъщност няма такова нещо. Аз отидох просто да си гледам мача и съм бил на грешното място”, поясни Димитър Гечев, цитиран от bTV.

Междувременно полицията съобщи, че е задържала още петима младежи за непристойно поведение и така общият им брой става 16.