Шокиращи детайли около един от задържаните за хулиганство след евроквалификацията Англия - България научи БЛИЦ.

С нас се свърза бащата на 18-годишния Цветан Гечев - Георги, който беше обвинен в това, че е дал началото на расистките скандирания и е показвал нацистки знаци от трибуните, заради което избухна страшен скандал с международен отзвук.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Видях снимките, с които обвиняват сина ми и твърдя, че това не е Цветан, а брат му Димитър. Те са близнаци, но аз мога да ги разпозная. А и по това време Цветан е с приятелката си и не е на стадиона. Не ходи на мачове от няколко години. Да, има присъда за сбиване и затова е по-лесно да обвинят него", твърди бащата на Цветан Гечев.

Припомняме, че в следобедните часове на вчерашния ден, от СДВР са докладвани и материали, касаещи образувано под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 НК (хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм). По това производство също е било задържано лице (за 24 часа, по реда на ЗМВР). След запознаване с материалите по делото, наблюдаващият прокурор е изготвил постановление за привличане на обвиняемия Ц. Гечев (на 18 години) към наказателна отговорност за описаното по-горе деяние, като същевременно е издадено и постановление за задържането му за срок до 72 часа.