Братът на защитника на Левски Елин Топузаков – Иван, ще започне от днес подготовка със Спартак (Варна). Това информира новият спортно-технически директор на "соколите" Иван Найденов. Топузаков играе на поста десен халф-бек и е много вероятно да подпише договор с клуба.

Другите нови, които се очакват на първата тренировка на Спартак са Живко Бояджиев, Иван Мартинов и Милен Христов. В тима се завръщат бивши играчи на клуба, играли за последно в отбори от Североизточната "В" група, като Аксаково, Суворово и Черноморец (Балчик). В тима остават Васко Боев и Мартин Димов, както и Виктор Драголов, който ще дойде със своя брат Паоло. Боян Илиев също ще се яви на първата тренировка на отбора, но е почти сигурно, че само ще поддържа форма докато си търси друг тим.

"Соколите" се събират за първото си занимание за годината в 10 часа, след което ще направят бегова тренировка на клубния стадион. Първата контрола ще бъде с Доростол (Силистра) на 23 януари (събота) в курорта Албена.

"Знам, че ще имаме малко тренировки до тогава, но пък ще разполагаме с голям брой футболисти, които ще са на пробен период и трябва отсега да ги видим. Все пак закъсняхме с подготовката", обясни пред "Народно дело" Иван Найденов.

Следващите две проверки на Спартак ще бъдат с Локомотив (Сф) и Миньор (Пк). /БЛИЦ