Защитникът Фернандо Перейра Уолас напусна лагера на "Левски". Бразилецът бе на пробен период и взе участие във вчерашната контрола срещу Черноморец, спечелена с 5:3 след голово шоу.

Бразилският бранител започна титуляр в проверката, като Антони Здравков му даде шанс за изява до 60-ата минута.

В "Левски" имаха надежди бившият играч на Генк да замести напусналия Нуно Пинто, но Уолас явно е разочаровал с представянето си срещу Черноморец, което е накарало спортно-техническият щаб на "сините" да го отпрати.

БЛИЦ припомня, че бразилецът е вкарвал на "Левски" в Лига Европа през сезон 2010/2011. Тогава „сините“ бяха в една група с белгийския му тим Генк. На „Герена“ българите спечелиха с 3:2, но паднаха като гост с 0:1 именно след точен изстрел на Уолас, който вкара в мрежата на Божидар Митрев.

Бразилският бек е на 27 години и след като напуска Бразилия преминава в Шериф (Тираспол). В Молдова Уолас става шампион два пъти. За този отбор записва 80 мача и 7 гола.

През 2008 година левият бранител се мести в Норвегия, където носи екипа на Фредрикстад. От 2010 до 2013-а той защитава цветовете на Гент. В последните два сезона по-скоро е резерва, а от лятото е свободен агент. Може би това е оказало влияние за слабата му форма и той логично не успя да впечатли Антони Здравков.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA