Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди предстоящия в събота домакински срещу Локомотив (Пловдив). Двубоят на „Армията“ от 17:30 часа за първи път ще противопостави 53-годишния босненски специалист срещу бившия му тим. Акрапович беше начело на „черно-белите“ през есента, когато „смърфовете“ победиха „червените“ с 2:1 на „Лаута“. Той обяви за глупост решението на феновете на Локомотив да организират виртуална екскурзия за мача в София. 

„Чувствата преди този мач са специални. Радвам се за всеки мач, който трябва да играя. Това важи по-силно за предстоящата среща. Имам доста приятели там, с които поддържам добра връзка. Нямам негативни чувства. Локомотив идва на гости. Ще ги посрещнем добре. Няма да се опитвам да изненадвам някого. Искам да стане здрав и качествен мач. Ако се занимавам много с миналото, няма да си свърша работата. Гледам напред“, обяви Акрапович.

„Видях за виртуалната екскурзия на феновете на Локо (Пловдив). Това е глупост и създаване на напрежение преди мача. С виртуалните билети е супер, защото подкрепяш отбора си, но такива неща не трябва да се правят. Аз съм спокоен. Моята работа е моето хоби. Защитавам професията си и най-вече играчите си.“

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Винаги казвам: Ние сме ЦСКА и винаги искаме трите точки. Риск е да влезем със спокойствие в даден мач. Победа се постига, когато излезеш на терена с манталитет на победител“, допълни още треньорът на „червените“, категоричен е треньорът на ЦСКА.

„Александър Тунчев работеше с мен три години. Качествено момче, което иска да учи. Не искам да кажа, че всичко, което е научил, идва от мен. Има качества и иска да намери своя път. Същата е ситуацията с Георги Илиев. Не съм бил в ситуация, в която да се изправя срещу треньор, който се е учил от мен. Той ще намери пътя в кариерата си“, допълни босненецът.

„Ще видя как се чувстват футболистите. Сигурно някой е повече уморен. Ще преценя на кой да да дам почивка. Ще преценим най-доброто за отбора. Ще изчакам днешната тренировка и ще избера 11-те титуляри. Надявам се Жеферсон и Пеняранда да са на пейката. Ще видим дали ще можем да разполагаме с тях. Амос Юга се връща в групата. Имаме конкуренция, което е много важно за качеството на игра“, анализира наставникът на „червените“.

„Не е в мой стил да създавам напрежение преди мача. Цял живот се занимавам с футбол, но стана модерно да се преувеличават грешките на съдиите. Искам да кажете дали може да работите вие под толкова голямо напрежение. Гледах мачове, имаше хубави и лоши решения на реферите. Хора сме, всички грешим.“

„Напрежението не помага на съдиите. Навсякъде ВАР помогна. Основно виждам, че се вземат решенията за засада, но има моменти, в които решенията не са чисти въпреки ВАР и трябва да се чака минута-две. Това пречи на ритъма на игра“, завърши Бруно Акрапович.

Купа на България - сезон 2020/2021

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството