"Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив. Виждам играчите и хората около клуба и тяхната енергия. За нас тази енергия е позитивна. Видяхме тази енергия на тренировката на тима. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на заден план”, коментира на пресконференция в Пловдив наставникът на Локомотив Бруно Акрапович преди финала за Купата на България в сряда от 19 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

„Ако гледам класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят отбор също има качества, ако не и по-големи. Това ще го покажем в мача. Не беше лесно да се опазим от картони и контузии. Вчера всички бяха добре.

Всеки отбор, който играе срещу Ботев, мисли преди всичко за Тодор Неделев. Преди всичко трябва да гледаме нашите качества. И ние притежаваме футболисти, които Ботев трябва да опази. В града има само една тема. Не ни трябва повече мотивация. Само трябва тази мотивация да не стане негативна и да не притисне футболистите", добави специалистът.

"В главата си имам титулярния състав. Имаме още две-три тренировки до мача. Утре тренираме в 11часа тук. Прогнозата показва, че ще вали дъжд в сряда. Подготвяме се професионално. Дъждът също има значение и прави война на терена. Футболистите обичат да правят шпагати”, каза още Акрапович.