Tреньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович, наричан от много от феновете на отбора Бруно Ментето, успя на този етап да се спаси от уволнение. Поне за няколко дни ситуацията на "Лаута" може би ще се успокои, след като футболистите му постигнаха изразителна победа с 4:1 над Берое в срещата от 24-ия кръг на Първа лига.

Тимът на Александър Томаш изигра нов слаб мач, като днес трябваше да се справя и с тежката задача близо час да е с човек по-малко заради червен картон на Карлос Охене в 34-ата минута. 

Берое поведе на "Лаута" след гол на Рубен Бригидо в 22-ата минута, а "смърфовете" съумяха да обърнат резултата още до почивката. В 32-ата Димитър Везалов изравни, след което и Един Бахтич прати топката във вратата на Душан Перниш - 2:1. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката домакините бяха пълни господари на терена и стигнаха до изразителната победа с 4:1. Разписаха се още Димитър Илиев в 65-ата минута и Ален Ожболт в 80-ата.  

Локомотив (Пловдив) не беше побеждавал Берое на "Лаута" повече от 5 години. Последният успех на "смърфовете" над този съперник датираше от 5 август 2013 година - 3:1.

След победата днес, която дойде след три поредни мача без успех, Локомотив (Пловдив) събра 29 точки и се изкачи на деветото място. Берое остава пети с 42 точки, като в Стара Загора дори започват да се притесняват за мястото си в Топ 6. Седмият Етър, който има шанс да попадне в шестицата, в момента има 36 точки, а при победа утре над Витоша ще се доближи до Черно море (40 точки) и Берое).

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019