Юношата на ЦСКА Асен Букарев, който е носил екипа и на Левски, а в момента е помощник-треньор на Славия, заяви, че никога не е симпатизирал на “червените”. Бившият нападател бе гост в актуално студио „Футбол.бг” във връзка с предстоящото най-старо столично дерби между “белите” и Левски”.
„Не мислим правилно в атака и затова не отбелязваме голове, имахме положения и срещу Локо (Мездра) и Пирин, но правим точно обратното на това, което трябва”, сподели Асен Букарев пред журналистите.
„Сигурен съм, че Вили Вуцов ще се радва като малко дете, ако успеем да победим Левски. Това, че е фен на “сините”, не означава, че няма да се хвърли в предстоящата битка”, добави Буки.
“Не мисля цял живот да съм помощник, но първо искам да се науча в занаята. Доста хора се опариха, а и така олеква треньорската професия. Не може доскоро да си бил футболист и хоп – треньор. Засега не бързам да се разделям с Вили Вуцов, а и да го измествам от поста му. Не се притеснявам да кажа за Гонзо и Любо Пенев – уважавам ги много като треньори, но не се прави така. Това, че си взел лиценз и си завършил треньорската школа, не те прави треньор. Не критикувам никого, това си е моето мнение”, заяви помощник треньорът в Славия.
„За мача с Левски ще говорим с Вили Вуцов, но решенията на терена ще взимам аз, тъй като той е наказан. Защо Левски да не падне два пъти поред? За мен Литекс ще е шампион, но всичко ще се реши от следващите два мача на Локомотив (София). Това е идеалната възможност за победа над Левски, нашите футболисти по-добър момент няма да намерят, въпреки че винаги съм твърдял, че “сините”, когато са на колене, правят най-добрите си мачове. Няма никаква възможност Илия Илиев да играе в този двубой”, категоричен бе Букарев.
На въпрос за кого вика по време на вечното дерби, Асен категорично отсече, че е левскар.
“Никога не съм бил от ЦСКА! Това, че съм техен юноша, е плод на факта, че живеех съвсем близо до базата им. Уважавам ги като отбор, но нямам сантименти”, разкри “синята” си душа Букарев.