“Аз не съм цесекар и никога няма да бъда!”. Нещо от сорта отсече днес Асен Букарев. И поговорката “Храни куче, за да те лае” нахлу с пълна сила. Преди години маса специалисти твърдяха, че от Асенчо нищо няма да излезе, но добрият Чичо Пенчо наостри прословутия си нос и надуши, че в тоя момък има искрица талант. Пената взе да налага Букарев. Пускаше го титуляр, надъхваше го, даваше му кураж. Но талантът на Буки така и не успя да изригне с цялата си мощ. Дали го е имал и Димитър Пенев не е успял да го събуди? Или за първи път футболното обоняние на Пената му е изневерило?
Някои ще кажат, че няма нищо лошо в това Асен да си сложи ръката на сърцето и да признае, че никога не е симпатизирал на ЦСКА, въпреки че е юноша на клуба. “Армейските” фенове обаче и до днес помнят как Буки си слагаше ръката на сърцето и се кълнеше в червената идея. После Букарев се премести на "Герена", след като един сезон преди това игра в Черно море.
И ето, че днес, десетина година по-късно, се оказва, че гръмките слова са били театър. А и някак си не е разумно да обявяваш, че не си симпатизирал на клуба, подал ти ръка към големия футбол. По-добре замълчи пред камерите и микрофоните, тъй като запалянковците нямат къса памет и помнят клетвите на Буки, оказали се в крайна сметка обвити с фалшива премяна.  
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ