"Еврофутбол" подкрепя каузата на Стилиян Петров в помощ на българските деца и провеждането на благотворителната футболна среща между легендите на България и ветераните на Астън Вила на 26 май. Сумата, събрана от продадените билети за мача, ще отиде в специален фонд за подпомагане на деца, болни от левкемия.

Българският букмейкър спонсорира събитието с над 11 500 лева. Приятелският двубой ще се играе от 15:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в София. Основният организатор на събитието е Българският футболен съюз и Министерството на физическото възпитание и спорта.

Билетите за събитието са с цена 10 лева, а шоуто ще бъде излъчено пряко по Българската национална телевизия. Събраната сума от тяхната продажба ще бъде дарена на български деца, болни от левкемия - болестта, с която беше диагностициран 33-годишният Петров.

В благотворителния мач легендите на България ще бъдат представени от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Красимир Балъков, Наско Сираков, Любослав Пенев, Мартин Петров и др., а отборът ще бъде воден от Димитър Пенев. Срещу тях на терена ще излязат Анди Блеър, Тони Дилей, Марк Дрейпър, Лий Хендри, Марк Кинсела, Гордън Смит и други от ветераните на Вила.

Освен футболната среща, на 26 и 27 май ще се проведе и международен голф турнир, средствата от който също ще отидат за каузата. Той се организира на голф игрището в Правец и в него ще вземат участие едни от най-големите звезди в историята на този спорт. За съжаление на българската публика Стилиян Петров няма да присъства на Националния стадион, тъй като има лекарска забрана да пътува. Въпреки това Стенли ще гледа на живо от дома си благотворителната среща.