Стилиян Петров няма да присъства на организирания в негова чест благотворителен мач на 26 май в София. Това обяви самият той.
"Все още не ми позволяват да пътувам със самолет. Надявам се обаче това, което видя по телевизора, да изпълни очите ми със сълзи", заяви Стенли.

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол даде интервю за БНТ. "Няма как да дойда на 26-и. Наистина съжалявам, че обстоятелствата са такива. Все още не ми позволяват да летя със самолет и това ще ми поречи да пътувам до България. Надявам се обаче всичко, което видя на терена на този ден, да накара очите ми да се напълнят със сълзи. Искам да благодаря на всички, които решиха да направят нещо подобно в моя чест. Нямам думи да опиша благодарността и щастието си", зяви Големия Стан.

"За мен започва една нова страница в моя живот. Всяка една секунда, в която съм играл за националния отбор е незабравима. От малък винаги съм мечтал да бъда национал и всеки път е било чест за мен. Наистина съм горд, че съм обличал националната фланелка и се радвам, че съм донесъл радост на феновете. Сега легендите ще излязат за една страхотна кауза, за българските деца болни от левкемия да получат по-добро лечение. Тези хора дават част от тяхното време за да направят голямо шоу. Призовавам феновете да напълнят стадиона", каза още той.

Както е известно, БНТ ще излъчи пряко благотворителния мач в подкрепа на футболната звезда Петров и децата на България, болни от левкемия. Двубоят, в който ветерани от последния отбор на Стенли - Астън Вила, ще се изправят срещу легенди от националния тим на България, ще се играе на 26 май, неделя, от 15:15ч. на Националния стадион "Васил Левски".