Вратарят на ЦСКА Гуаставо Бусато даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по „Диема Спорт“, в което говори за предстоящото в събота вечно дерби срещу Левски. Капитанът на „армейците“ призова за уважение между футболистите, треньорите и феновете.

“Тази седмица е много по-различна от другите. Очаква ни най-големият мач в България. Всички искаме да победим и затова се подготвяме за това. Загубата от Септември беше нещо непредвидено, но това е футболът и подобни неща се случват не само на нас. Надявам се след това поражение да бъдем по-концентрирани и подготвени за това, което следва“, заяви капитанът на ЦСКА.

„Имаме няколко момчета, които ще играят за пръв път в дербито. Те знаят, че в подобни мачове се изискват много неща, но главното е, че трябва да убиеш съперника, за да не го направи той с теб. Аз съм сигурен, че те ще влязат в мача именно с тази настройка. От нас се изисква да променим облика на ЦСКА, да бъдем на ниво, особено в подобна битка да демонстрираме с делата си историята на клуба“, допълни Бусато.

„Аз съм силно вярващ и дълбоко религиозен човек, имам своите ритуали, които ми помагат да се подготвя за подобни срещи и да се представя на нужното ниво, както се очаква от мен. Трудя се силно във всеки един ден и всяка тренировка, което ми дава спокойствие, че каквото и да стане на терена, аз съм подготвен за него“, добави стражът.

„Александър Томаш каза още в началото, че ние нямаме постоянни капитани и лидери. Това ще се доказва постоянно от всеки, но ако той заложи на мен, аз ще поема тази отговорност и ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да бъда това, от което ЦСКА се нуждае. От 6 години съм тук в клуба и съм дошъл да правя история, давайки всичко, което мога за отбора“, уточни 33-годишният бразилец, който най-вероятно ще изведе отбора с капитанската лента срещу Левски.

„Най-трудният период, откакто съм в София, е настоящият. Това, което изживяваме, не е нещо, с което сме свикнали. ЦСКА обичайно е на върха, на първото място и сега ни е много тежко да видим, че сме в долната част на класирането. Това обаче е само началото. Надявам се до края на първенството да променим тази ситуация. Всичко зависи само единствено от нас“, коментира Густаво Бусато.

„Дербитата далеч не са лесни мачове. Левски е в по-добър момент от нас, но на терена всичко е 50:50. Който влага повече усилия и покаже повече, че заслужава трите точки, ще се поздрави с успеха. Надявам се ЦСКА да е този тим. Както ние трябва да се притесняваме от тяхната атака, същото важи и за тях от нашата. Всичко, което правим и за което се готвим на тренировките, остава тайна поне до мача. Обещавам, че ще видим друг облик от нашия отбор. Нашите фенове също ще имат своята роля“, заяви ветеранът в състава на „армейците“.

„Вижте, при нас с Цунами никой не влиза в дома на другия, отваряйки хладилника и хранейки се без позволение. Не се бъркам в чуждите работи. Той също. Винаги ще имаме уважение между нас, но както казах на терена, положението е убиваш или биваш убит. Аз знам, че бразилците в Левски ще излязат да защитават частта на клуба, в който играят, както правим и ние в ЦСКА. Уважението е над всичко. Всичко, което зависи от мен, аз ще го дам в името на ЦСКА, защитавайки отбора си. И не само в този мач футболистите трябва да имаме уважение един към друг, треньорите също. Това се отнася и за феновете. Само така ще стигнем до нови върхове в нашето развитие. Няма нужда от замеряне с бомби, ракети и други опасни за здравето на хората неща“, завърши Густаво Бусато.

efbet Лига - сезон 2024/2025