Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров обяснимо е изключително афектиран от решението за прекратяването на първенството във Втора лига. Клубът му, който водешe битка с ЦСКА 1948 за директното класиране в елита, остава на втората позиция и ще играе бараж.

"Решението им е голямо безумие, до този момент мълчах. Показаха, че в БФС има много некадърници. Да обявят служебен първенец е най-голямата глупост, и то по предлог, че повечето отбори не искали да доиграват сезона. Какво е това нещо? Как "А" група ще се доиграва, а "Б" не може? Нали здравният министър Кирил Ананиев разреши със заповед провеждането на футболни мачове. Държавата не е спряла футбола, а БФС го спира. Разбирам, ако има невъзможност да се провеждат мачове, тогава да прекратят първенството, а то има такава възможност. Спазваме мерките и доиграваме сезона, това трябваше да се случи. Сега БФС ще ми възстановят парите!", коментира Чандъров пред БЛИЦ.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)
 
"Явно имат много пари, БФС са богати. Жалко! Но аз съм категоричен - ще си търся правата. Искам да ми възстановят парите, които съм наливал през сезона в едно предрешено първенство. Да, така излиза - всичко е било предрешено. По-голяма неправда няма как да има", огорчен е собственикът на Септември (София).

"Абсолютни безхаберници са в БФС. Бойко Борисов е много прав като каза, че няма да им дава никакви пари, докато не се промени ръководството. Всички да се махат!", призова Чандъров.

Попитам каква сума претендира да му бъде възстановена, бизнесменът каза: "Ще пресметнем колко съм изхарчил до момента и ще искам да ми възстановят изразходваните средства. Юристите ще го изчислят".

"Това решение го знаех още преди две седмици. Опитах да обясня на БФС, че не са прави, но там е мафия, там е колективна безотговорност", добави ядосаният Румен Чандъров.