Съдбата на първенството във Втора лига ще стане ясна окончателно утре, когато ще разберем резултатите от анкетата. Припомняме, че БФС предложи безумната идея да направи допитване измежду футболните отбори в Б група, с която да предреши до голяма степен изхода от шампионата.

Ако сегашното статукво в Б група се запази, то ще стане така, че изряден отбор като Локомотив (София) няма да има никакъв шанс да се пребори за елита, въпреки добрият си отбор и професионалната организация.

Още по-нечестно ще бъде столичните железничари да не получат възможност да си извоюват виза за най-висшето ниво в българския футбол при условия, че техният собственик Иван Василев продължава да плаща заплати на играчи, въпреки пандемията от COVID-19.

Същото се отнася и за Септември. Тимът първо има огромни шансове да влезе в Първа лига и по този начин ще бъде тотално ощетен, а освен това е люпилня на таланти и залага изключително много на млади и перспективни български футболисти. 

Крайно време е чиновниците в българския футбол да се поразмърдат и да създадат условия за нормалното доиграване на Втора лига - така както е планирано да завърши първенството и при групата на майсторите.

В противен случай ще станем свидетели на безкрайни скандали, които ще рикошират върху имиджа на българския футбол.

За всяко едно предложение ще има недоволни, но важно е да съществува феърплеят и да не се опорочи първенството.