Частен кредитор е готов с оздравителен план за ЦСКА. Той не е от ръководството, а от един от кредиторите. Възможно е този план да не бъде предложген веднага, а да се изчакат намеренията на щефовете на "червените". Този ход на кредитора е с оглед факта, че ако дружеството бъде обявено въдв фалит, ще бъдат загубени сериозни сресдства. Важно уточнение е, че кредиторът е частен, а не държавата в лицето на НАП.

БЛИЦ вече писа, че среща на много високо ниво между Гриша Ганчев и Юлиян Инджов ще реши съдбата на клуба. Двамата трябва да решат дали да реализират единствения останал реален вариант пред ЦСКА – дружеството, което е под надзора на синдик, да бъде оздравено.

Днес ще се проведе първо историческо събрание на кредиторите на ЦСКА. То е от 16:30 часа в Съдебната палата. На него временният синдик Радослав Тонев ще представи доклад за състоянието на дружеството ПФК ЦСКА АД. На събранието трябва да се назначи и постоянен синдик, като шансовете това да бъде Тонев са сериозни.

Самият той потвърди в интервю за "7 дни спорт", че дълговете на ЦСКА са 33 милиона, а не 57, каквато сума се появи преди време. "Готов съм, има доклад за състоянието на клуба. Имаме събрание, на което той ще бъде изчетен. Задълженията са около 33 милиона, но не мога да твърдя нищо категорично, тъй като още не съм получил официално подписани счетоводни справки за точния размер. Предполагам, че част от лихвите не са включени, защото това е свързано с изчисления", заяви Радослав Тонев.

На въпрос, има ли предложен план за оздравяване на ПФК ЦСКА АД, Тонев отговори: "Никой синдик не може да направи такъв план без да има база за оздравяване. Обичайно, за да има база, трябва да има воля от страна на засегнатото предприятие, собствениците и ръководството му. Съответно трябва да има финансови условия, които предполагат евентуално изготвяне на такъв план. Това е процедура, която не е проста, свързана е със становище на държавата и някои други кредитори. А що се касае до ЦСКА, не ми е работа да говоря за оздравителния план. Ако от страна на клуба имат такива намерения и желание, има начин как да ме информират. Освен това оздравителен план може да се изготви както от ръководството на ЦСКА, така и от кредиторите."

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА