Ръководството на ПОФК "Ботев" (Враца) отмени планувания лагер в Агия Напа в началото на следващия месец и го замести с участие в международния турнир Албена Къп 2012.

"Взехме това решение главно по две причини. Първата е тривиална и е свързана с икономия на средства. Два пъти по-евтино ще ни излезе подготовката край нашето Черноморие. Вторият ни мотив е заради неуточнените съперници за контролите в Кипър. От предвидените 5 проверки, само за три от тях имаше ясни противници. За останалите две трябваше на място да се търсят отбори", заяви членът на УС на врачанския клуб Чавдар Атанасов.

Той съобщи още, че след срещата във Враца, никой от страна на испанските инвеститори не го е търсил повече, въпреки обещанията за предоставяне на проекто-договор и банкова гаранция. Ръководството на ПОФК "Ботев" продължава да работи за осигуряването на достатъчно средства за пролетния полусезон в „А” група. В проекто-бюджета на община Враца за футболния клуб са предвидени 500 000 лева през 2012 г., които са с 200 000 лв. повече от предходната година. За финансовата обезпеченост на клуба са необходими поне още половин милион лева.

Ботевци ще са в Сандански до 27 януари, а вторият лагер ще премине във Варна от 31 януари до 11 февруари. Отборът на Антони Здравков ще мери сили в група „А” на турнира Албена Къп 2012 с Берое, Монтана и Спортист (Своге). Двубоите са насрочени, съответно за 2, 5 и 8 февруари. В другия поток са поставени Светкавица, Калиакра, Спартак (Варна) и румънският Калатис (Мангалия).