Жребият за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите се тегли в централата на УЕФА в Нион. Своите евентуални съперници може да научат три български клуба – Черно море, ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив).

За да стигнат до тази фаза „моряците“ първи трябва да елиминират израелския Апоел Беер Шева, а „червените“ да се справят с черногорския Будучност. „Канарчетата“ ще продължат в третия по сила турнир на УЕФА, ако отпаднат от Панатинайкос във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Ако успее да отстрани Апоел Беер Шева (Израел) във втория тур на пресявките, вицешампионът Черно море ще играе срещу победителя от двойката Млада Болеслав (Чех) – Трансинвест (Лит).

ЦСКА 1948 при краен успех срещу черногорския Будучност ще се изправи срещу Жалгирис (Лит) или Пафос (Кип), които са съперници във втория квалификационен кръг.

При отпадане от Панатинайкос в Лига Европа, Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Зрински (БиХ) – Браво (Слвн). Това ще бъде пореден балкански съперник за "канарчетата", които вече елиминираха словенския Марибор.

Първите мачове от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще се играят на 8 август, а реваншите ще са точно седмица по-късно. На 5 август пък ще е жребият за плейофния кръг от пресявките на турнира.