Петър Андреев получи наградата си за играч №1 на 35-тия кръг от изминалия сезон 2023/24. Младият талант на "смърфовете" отбеляза единственото попадение в срещата от последния кръг срещу ЦСКА 1948. 

При получаването на наградата 20-годишният атакуващ футболист сподели: 

"Прогнозира се, че през януари ще мога да направя подготовка и да тръгна още по-нагоре. Контузията не повлиява на психиката ми", започна Андреев, който през юни претърпя операция. 

"Любослав Пенев е много голям треньор. Мога да науча много от него. Той е бил голям нападател. Имам респект към него и се уча много от него", коментира младият талант.

Попитан за дербито с Ботев (Пловдив), Андреев каза: „Очаквам победа за Локомотив. Всеки знае какъв мач е срещу Ботев и се надявам да победим. Надяваме се тази година да сме по-напред в таблицата и искаме да играем в европейските турнири“.

„Всеки български футболист мечтае да играе в големите първенства, но сега не мисля за трансфер. Имало е запитвания, но сега се стремя да съм в Локомотив Пловдив“, разкри той.

„Левски играе добър футбол. Има и нови играчи. Левски ми направи силно впечатление как играе. Първенството ще е много интересно през тази година", завърши Андреев, запитан за впечатленията му от първите мачове за сезона.