Ръководството на Черно море излезе с официално съобщение по повод съдийството на Антон Генов във вчерашния мач с Локомотив (София) на "Тича". Домакините спечелиха с 1:0 с гол на Марио Жардел. За 37-годишния бразилец това бе първо попадение в "А" група. Въпреки че грабната трите точки "моряците" отново проплакаха от съдийството.

В съобщението им се посочва, че е направен внимателен анализ на видеозаписа от мача и се консултирали със специалист. Името му не се посочва, но може би става дума за бившия шеф на родните рефери Димо Момиров. Босът на Славия Венци Стефанов вече алармира и пожела да разбере каква работа има Момиров в съдийската стая по време на мачовете на "моряците". /БЛИЦ

Цялото съобщение на Черно море:
След внимателен анализ на видеозаписа от мача между Черно море и Локомотив (София) и консултация със специалист, бяха установени 14 спорни ситуации, в които е налице тенденциозно съдийство от страна на Антон Генов, спрямо "моряците".

От щаба на варненския клуб имат претенции за две неотсъдени дузпи, както и за двоен стандарт на главния рефер при извършването на едни и същи нарушения от футболисти на двата отбора. За това говори и фактът, че са отсъдени 5 жълти картона на Черно море и само 1 на "железничарите". Особено фрапиращи са четирите груби и умишлени нарушения на Дерек Асамоа, който вместо да бъде изгонен за безумните си влизания и опасна игра, дори не бе санкциониран, а получи само устно предупреждение от Антон Генов.