Ръководството на Черно море информира чрез съобщение на сайта на клуба, че е пусната жалба в БФС срещу Антон Генов. Както е известно, съдията бе атакуван от представители на "моряците" след мача им в неделя с Локомотов (София), завършил 1:1.

Генов разкри, че е бил ударен два пъти в гърдите от председателя на борда на директорите на Черно море Ерджан Шабан, а заплахи му е отправил Марин Маринов - изпълнителния директор на клуба.

Съобщението от ръководството на Черно море:

Както се очакваше, Дисциплинарната комисия към БФС правилно отложи случая с Антон Генов за четвъртък, тъй като не са събрани всички възможни доказателства. Обвиненията са тежки и трябва да се докажат по безспорен начин, както и да се изслушат всички страни - замесени в твърденият от Генов инцидент.

Междувременно ПФК Черно море пусна жалба срещу отсъжданията му по време на мача срещу Локо (Сф). Вярваме, че Съдийската комисия ще разгледа многобройните спорни ситуации във видеоматериала, не само само според съдийския правилник и правилата на играта футбол, но и според вътрешното убеждение на всеки един член от комисията и ще излезе с адекватно решение.

Позволяваме си да припомним и "отличната" международна репутация на Генов, която е свързана с поредица от скандали. Напомняме също така че Черно море подаде жалба срещу Генов и в 1-ия двубой между двата отбора през есента във Варна, въпреки успеха с 1:0. Очакваме адекватни действия от БФС и се надяваме най-после българското съдийство да се освободи от Антон Генов.