Страхотен скандал се разрази след края на нервния мач между Локомотив (София) и Черно море, завършил 1:1. Изпълнителният директор на "моряците" Марин Маринов и председателят на борда на директорите на варненския клуб Ерджан Шабан атакуваха съдията Антон Генов в тунела на "Васил Левски". Трима полицейски служители дори се втурнаха да потушават напрежението, нахлувайки през централния вход на Националния стадион.

Дълго време Генов не излизаше от съдийската стая, тъй като трябваше да пише доклад за случилото се. Пред "Канал 3" съдията потвърди, че е бил ударен два пъти в гърдите от представител на Черно море, отправени са му и множество заплахи. Aнтон Генов е огорчен, че мутренските години се завръщат в българския футбол.

“Това, което се случи, не бива да се случва друг път. Всичко съм описал. Като влязохме в тунела Марин Маринов и още един човек от щаба на Черно море... Маринов ме заплаши, а другият – Ерджан ме удари два пъти в гърдите”, разказа Генов, след като излезе от стадиона.
 
“Все пак сме в ХХІ век и никой не може да си позволява такива работи. Имаше заплахи, дори и за живота ми. Изобщо не могат да ме уплашат. Изпълкомът трябва да се намеси. Нещата в България трябва да се решават с футболни средства”, допълни Генов.
 
"Сам извиках полицията, те дойдоха, но хората от щаба на Черно море бяха изчезнали. Избягаха веднага, хайде да не казвам като какво. Всичко съм написал, нека футболният съюз реши какво да прави. Аз съм изумен, не съм очаквал по този начин да постъпват”, обяви футболен съдия № 1 на България за 2010 г

Изпълнителният директор на Локо (Сф) Иво Тонев потвърди, че напрежението е ескалирало след края на мача - "Чух, че нещо се е случило между хора от ръководството на Черно море и съдийската тройка. Нищо повече не знам."

Нито един от футболистите на тима от Варна не потвърди за нещо случило се извън съблекалните./БЛИЦ