ЦСКА приема Черно море на неутралния стадион в Пазарджик заради наказание. „Армейците“ ще опитат да вземат реванш от „моряците“ за отпадането си на четвъртфиналите за купата на България, а успех днес ще запази големите шансове на тима на Саша Илич в битката за титлата.

„Моряците“ пък ще опитат да победят „червените“, за да изместят Левски от четвъртото място в класирането и да останат в битката за участие в евротурнирите. За да се случи това, Черно море трябва да пребори отрицателния си баланс срещу ЦСКА.

„Армейците“ нямат загуба от варненци в последните си шест мача срещу този съперник за първенство – пет победи и едно равенство. Трябва да се отбележи, че тимът на Илиан Илиев не вкара нито един гол във въпросните шампионатни срещи, а в същото време допусна седем във вратата си. С две думи - головата разлика е 0:7. 

Последният футболист на Черно море, поразил вратата на ЦСКА в шампионатен мач, е Матиас Курьор, който на 12 септември 2020 г. се разписа за 1:1 на „Тича“. След това Густаво Бусато спаси дузпа на Васил Панайотов.

За последно „моряците“ постигнаха победа над „армейците“ за първенство на 20 юли 2019 г. Тогава спечелиха с 3:1 на „Българска армия“.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023