Ръководството на "Левски" ще започне преговори за дефанзивния халф на Черно море Даниел Димов. 21-годишният футболист изигра много силен есенен полусезон.

Той взе участие във всички двубои на "моряците" - 15 в "А" група и 2 за Купата на България. С добрите си изяви дори привлече вниманието на националния селекционер Лотар Матеус, който му прати повиквателна за евроквалификацията с Уелс (1:0) и контролата със Саудитска Арабия (2:2). За да го притежават обаче, "сините" ще трябва да платят около 250 000 евро, пише "Тема спорт". Такава цена са му определили от Черно море. А тя може да се окаже пречка за евентуален трансфер.

Треньорът на "Левски" Ясен Петров иска да усили полузащитата, тъй като разполага само с двама дефанзивни халфове - Сержиньо Грийн и Дъстли Мулдер. Третият такъв - Лъчезар Балтанов, със сигурност ще бъде преотстъпен след пиянската му изцепка. Очаква се той да премине във Видима-Раковски като част от сделката за вратаря Пламен Илиев. Интерес към Димов има и от Литекс.

В полезрението на "сините" е и халфът на Локомотив (София) Светослав Дяков, но е по-вероятно той да отиде в ЦСКА. "Червените" вече водят преговори с тима от "Надежда" за закупуването му.

"Левски" не се е отказал от намерението си да привлече Базил де Карвальо от Локомотив (Пловдив). Това обаче ще стане само, ако бъде продаден Гара Дембеле. /БЛИЦ