Варненският Черно море погна вратаря на “Левски” Пламен Илиев. В жалбата, която “моряците” подготвят до БФС, настояват не само за санкции към съдията Ивайло Стоянов и асистента му Веселин Мишев, но и за стража на “сините”, научи БЛИЦ. Двубоят завърши 1:1, но ще се запомни с изключително грубите грешки на съдийската бригада.

В жалбата са посочени над 10 спорни момента от мача, от които според варненци личи съвсем точно, че поведението на съдийската бригада е било тенденциозно. Освен нередовния гол на “Левски” са описани пресилените жълти картони за Сашо Александров и Комел, спестен жълт картон за умишлена игра с ръка на Даниел Димов, както и пропуснати официални предупреждения за Мулдер и Пламен Илиев.

Хората от Черно море умишлено акцентират на ситуацията с вратаря на “Левски”, който в 87-ата минута, след като хваща топката при центриране от корнер, удря последователно в гърба Сашо Александров и Росен Колев.

Именно заради това варненци настояват Илиев да бъде наказан. Както е известно, Илиев вече един път пострада заради видеозапис. През есента той бе санкциониран за 2 мача, след като удари Николай Маринов от “Ботев” (Вр).