Ръководството на Черно море е вперило поглед назад при избора на нов треньор. Това разкриха пред БЛИЦ източници, близки до клуба. Сред най-актуалните варианти са бившите наставници Велизар Попов, Велислав Вуцов и Ясен Петров. Единственото ново име в списъка пък е това на бившия наставник на Миньор Стойчо Стоев.

Както е известно, досегашният наставник Стефан Генов хвърли оставка след загубата на тима от Монтана с 1:3.

Велизар Попов в момента е без работа, след като преди няколко месеца приключи авантюрата си в молдовския Костулени. Той остана в историята на варненци като човека, под чието ръководство тимът разби "Левски" с 4:1 за купата.

Феновете на Черно море пък настояват отборът да бъде поверен на Велислав Вуцов. В момента той също е без работа, а преди години, докато водеше “моряците”, побеждаваше ЦСКА. Ако се стигне до този вариант, почти сигурно в щаба му ще влезе и местната легенда Тодор Марев.

Хора, близки до ръководството на клуба, пък лобират за връщане на Ясен Петров. В момента той е директор на детско-юношеската школа на Левски, а през сезон 2006/07 под негово ръководство Черно море завърши на шесто място в шампионата и достигна до финал за купата на България.

Единственият треньор, който до момента не е работил в Черно море, но сега е актуален вариант, е Стойчо Стоев. До преди борени дни той беше начело на Миньор, но напусна заради тежкото финансово положение в клуба и невъзможността да мотивира футболистите за игра.