Вратарят на Монтана Веселин Цветковски е в много тежко състояние в местната болница. Клубът от „Огоста“ спечели с 3:1 домакинството на Черно море, но всички погледи след 25-ата минута, а и след самия край на мача бяха вперени към стража Цветковски. Вратарят на Монтана беше тежко ударен в главата от нападателя на „моряците“ Мирослав Манолов и откаран веднага с линейка към болницата.

Изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов нападна остро голмайстора на Черно море, като заяви, че това, което направи юношата на ЦСКА, е неприемливо.

„Не може да се действа така. Това, което направи Мирослав Манолов, е неприемливо, огромна глупост. Мисля, че трябва да бъде сериозно наказан. Няма аналог и оправдание за неговите действия. Веселин в момента е в болница, в много тежко състояние. Въобще не ни интересува толкова победата, колкото състоянието на момчето. Не мога да приема такива неща да се случват на терена“, каза в ефира на "Канал 3" Румен Панайотов.

Не по-малко ядосен беше и кметът на Монтана Златко Живков, който пожела сурова санкция за Манолов. Градоначалникът заяви, че Цветковски лежи обезобразен в болницата и всички са много разтревожени за състоянието му.

"Изключително брутална постъпка на Манолов. Той мина през главата на Цветковски, след като вратарят ни първи беше овладял топката. Всеки нормален футболист би прескочил легнал вратар, но той не го направи, което не му прави чест. Победата не ни топли. Най-неприятното в момента е, че Веселин е обезобразен в болницата! Отвратителна ситуация. Носът му е счупен, има цепната вежда от коляното на Манолов, както и травми по лицето. Специален екип от хирурзи се грижи за него. Момчето беше с комоцио. Родителите и брат му бяха в болницата. Добре, че малко се поуспокоиха. Мирослав Манолов трябва да отсъства от терените толкова време, колкото и Цветковски", каза кметът на Монтана.

"Първото нещо, което ме попита беше дали сме спечелили мача и дали са показали червен картон на този, който го изрита", добави Златко Живков.