След като Българският футболен съюз (БФС) реши да отложи първия кръг на родната ни "А" група и взе решение първенството да стартира от втория, Черно море започва пролетния дял с гостуване на "Левски" на 4 март (неделя) от 13:30 часа.

При положение, че заради наказание двамата централни защитници на моряците Росен Колев и Александър Александров пропускат първия кръг, това решение на родната ни централа автоматично ги вади от сметките на Стефан Генов за мача на Герена, пише "ВарнаУтре". На "Тича" са бесни, че остават без защита срещу "сините", което до голяма степен решава крайния изход на срещата. Всички се надяваха БФС да отложи старта на шампионата, а не да прескача първия кръг от надпреварата.

Така шампионатът за Черно море започва с гостуване на Герена в осакатен състав. Росен Колев и Александър Александров са бесни, че няма да могат да играят срещу "Левски", тъй като именно двамата защитници бяха в основата "сините" да си тръгнат без гол от "Тича", от игрова ситуация, в историческата победа във Варна с 3:1. Припомняме, че единственото попадение в мача за "Левски" падна от пряк свободен удар, дело на Иван Цветков.