Черно море отвя с категоричното 5:0 Светкавица (Търговище) в първата си контрола за тази зима.

С две попадения за успеха се отчете Румен Николов, а по едно добавиха Дончо Атанасов, Адемар Жуниор и Веселин Марчев. Любопитното бе, че в рамките само на 11 минути "моряците" вкараха 4 попадения във вратата на съперника си от Търговище.

В 27-ата Адемар центрира в наказателното поле, с топката се размина Георги Божилов, тя попадна в Дончо Атанасов, който я прати в долния десен ъгъл на вратата на Светкавица - 1:0.

"Моряците" продължиха да доминират, но второто попадение падна чак в 70-ата минута. Ратников изведе Адемар отдясно сам срещу вратаря на гостите, бразилецът елиминира стража и насочи топката в долния десен ъгъл за 2:0. В 73-ата Янчо Андреев отдясно подаде към непокрития Румен Николов на скорост, който препарира вратаря на Светкавица за 3:0. 4 минути след това влезлият като резерва Камен Трифонов напредна отдясно, центрира по земя към Румен Николов, който се разписа за втори път в мача - 4:0. Крайното 5:0 оформи новото попълнение на Черно море Веселин Марчев, който получи топката от Ратников и също наказа Светкавица.

Следващата контрола на Черно море е срещу Несебър в петък в Обзор. На 31 януари тимът на Стефан Генов ще срещне Черноморец (Поморие), а от 2 до 16 февруари ще бъде на лагер в Анталия. /БЛИЦ

ЧЕРНО МОРЕ - СВЕТКАВИЦА 5:0
1:0 Дончо Атанасов (27), 2:0 Адемар Жуниор (70), 3:0 Румен Николов (73), 4:0 Румен Николов (77), Веселин Марчев (81)

Съставът на Черно море: Пиргов, С. Александров, Р. Колев, Ал. Александров, Т. Колев, Стоянов, Георгиев, Илиев, Д. Атанасов, Адемар, Божилов (Денчев, Андреев, Тиаго, Трифонов, Петков, Ратников, Михалев, Марчев, Николов)