Черно море започна зимна подготовка днес на стадион "Тича". На първото занимание се появи един футболист на проби - Алфонсо Марте от Доминиканската република. Той е на 22 години и играе вдясно в защитата. Двете нови попълнения - Петър Златинов и вратарят Чанович, вече имат подписани договори и ще се присъединят в следващите дни към подготовката на тима. На старта на подготовката се явиха още Бакари, Даниел Георгиев и Георги Китанов. Първите двама в началото няма да тренират наравно с останалите. Очаква се до старта на официалните мачове вече да са на линия и да вземат участие в тях.

Черно море ще тренира във Варна до 24 януари, когато е предвидена учебна игра с дублиращия отбор. Тогава завършва и първият етап от зимната подготовка.

На 25 януари варненци заминават на лагер в Анталия, където ще е вторият етап от подготовката. Там са предвидени 3 контролни срещи. Сигурните засега са тези с молдовския Милсами и румънския Пандури. Лагерът в Анталия ще продължи до 6 февруари. След това отборът се прибира във Варна, където ще има още два мача – на 11 февруари с Дунав Русе и на 14 февруари с Добруджа./БЛИЦ