Черно море вгорчи официалния дебют на Георги Василев като треньор на Черноморец. Пред около 1000 зрители на стадион “Лазур” “моряците” спечелиха с 2:1 и запазват шансове за място сред медалистите след края на сезона. Головете за успеха реализираха Георги Божилов и Георги Илиев, а Илко Пиргов спаси дузпа. В последните секунди Енис Хайри се разписа за домакините. Това бе четвърта поредна загуба за тима, който няма успех след подновяването на шампионата.

Гочето бе направил редица промени в състава след слабите мачове от началото на сезона. Това даде резултат и отборът му стоеше добре на терена. Черноморец атакуваше повече, но контраатаките на Черно море се оказаха решаващи за успеха. По същия начин тимът на Стефан Генов излъга и ЦСКА с 1:0 в предишния кръг. Следващият мач на тима е отново с “армейците”, този път от турнира за Купата на България през седмицата.

Черноморец натисна в началото на мача, но “моряците” вкараха ранен гол. Още в 9-ата минута Георги Божилов вкара на бившия си тим. Нападателят стреля от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Терзиев топката влезе във вратата на Борел. В 17-ата минута Старокин фаулира Сашо Александров и съдията Антон Генов даде дузпа за гостите от Варна. Георги Илиев не сгреши за 2:0. До края на първото полувреме домакините натискаха, но далечните удари на Зайц не изненадаха Пиргов.

На почивката двамата треньори започнаха със смените. Василев пусна в игра жокера от есента Муса Койта на мястото на халфа Терзиев. В 61-ата минута Черноморец също получи дузпа за фаул на Танко Дяков срещу Койта. Георги Андонов стреля силно, но Пиргов хвана ъгъла и изби в корнер.

След 70-ата минута играчите от Бургас изглеждаха примирени със загубата. До края на срещата двата тима си размениха по една опасност чрез Рикардо Андре и Владимир Каптиев. В добавеното време Енис Хайри засече центриране на Андре от фаул и с глава вкара за 1:2./БЛИЦ

Срещата по минути тук

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ 1:2
0:1 Георги Божилов (9), 0:2 Георги Илиев (18), 1:2 Енис Хайри (90)

Черноморец: 22.Борел, 18.Зайц, 2.Дянков, 26.Терзиев (46 - 39.Койта), 6.Старокин, 4.Хайри, 16.Паланков, 14.Андре, 77.Андонов (70 - Пл. Крумов), 7.Савио (64 - 13.Тошев), 83.Браганца

Черно море: 25.Пиргов, 26.С. Александров, 15.Ал. Александров, 6.Дяков, 16.Д. Петков, 5.Камазола, 11.Т. Колев (46 - 77.Каптиев), 21.Г. Илиев, 23.Георгиев (77 - Ратников), 12.Тиаго, 14.Божилов (71 - Р. Николов)

Стадион: "Лазур"
Съдия: Антон Генов
Жълти картони: Старокин (Черноморец), Камазола, Георгиев, Дяков (Черно море)