Варненският Черно море започна подготовката си за предстоящия сезон в "А" група. "Моряците" са с нов треньор - Алекснадър Станков, и с двама нови играчи -французинът Матиас и българският вратар Кирил Акалски. Очаква се на проби да пристигне 24-годишния бивш национал на Гана Уилям, който е играл за Спортинг (Лисабон).

Сашо Станков разкри, че има много сериозен интерес към трима играчи на Черно море, но на този етап от „Тича“ не са склонни да се разделят с тях. Очаква се до няколко дни към отбора да се присъедини и Бакари, който е получил по-дълга почивка. С отбора стартираха подготовка и следните юноши: Мартин Костадинов, Петър Петров, Петко Цанков, Александър Йовчев, Александър Попов и Николай Иванов.

Подготовката на Черно море ще протече на два етапа. До 18-ти отборът ще се готви във Варна, след това в Банско, следва кратка почивка от два дни и половина, след което предстои и вторият етап, който ще бъде отново в Банско и ще продължи до 12 юли.

Сигурните контроли на Черно море до момента са с Шкендия Македония (22 юни), Хоризонт Турново (25 юни), Марек (2 юли), Банско (5 юли), Монтана (9 юни). От щаба на моряците търсят съперници за датите 12 и 27 юли.