Бившият страж на Черноморец (Бургас) и ПФК Бургас Янко Георгиев подписа с „акулите“ до края на сезона, информираха от клуба на официалната си страница във "Фейсбук". Така той стана осмото ново попълнение на стадион „Лазур“ тази зима, след като договори подписаха Цветомир Цонков, Яни Пехливанов, Борислав Борисов, както и Галин Димов. Другите трима нови са бившият футболист на Хасково Николай Димитров, Реян Даскалов, който идва под наем от Литекс, и Даниел Бенчев, който също акостира от Ловеч.

Янко Георгиев е юноша на Черноморец (Бургас), роден на 22 октомври 1988 година в Бургас. Защитавал цветовете още на Черноморец (Поморие), Нафтекс, Мастер и ПФК Бургас. Стабилният страж има принос за влизането на отбора в „A“ група през сезон 2006/07, след като записва 10 мача със синята фланелка. Има пет сезона за „акулите“ - през сезон 2006/07, 2007/08, 2011/12, 2012/13, и през есента на 2013-a напуска стадион „Лазур“, за да се присъедини към Мастер.

В същото време стана ясно, че Черноморец ще се раздели с вратаря Димитър Тодоров, който претърпя успешна операция от херния, но с привличането на Янко Георгиев, ръководството на „акулите“ е решило да го предостъпи под наем до края на сезона в аматьорския Несебър, който се състезава във „В“ група. Очаква се другата седмица Тодоров да разтрогне с бургазлии, след като има професионален договор и да се присъедини към новите си съотборници.

Днес от 13:30 часа Черноморец ще изиграе своята втора зимна контролна среща от подготовкатa с първенеца на Югоизточнатa „В“ група ОФК Поморие. Спарингът ще се проведе на спортно-тренировъчната база „Гнездо на акули“ край летище Сарафово.