Национал на африканската държава Нигер ще пристигне в Черноморец на проби през следващата седмица. Това е полузащитникът Исуфу Бубакар Гарба, който с отбора на родината си игра на завършилия в началото на месеца турнир за Купата на Африка.

Високият 168 сантиметра халф взе участие и в трите мача на Нигер в група В- срещу Мали, Гана и ДР Конго.

За Нигер това участие в африканските финали бе едва второ в историята, а участието им беше осигурено именно от Исуфу Бубакар Гарба, който заби решителния гол за 2:0 в квалификациите с Гвинея през октомври миналата година.

Роденият на 2-и февруари 1990-а година халф в момента играе за тунизийския Клуб Африкен, но може да си тръгне като свободен агент, ако получи оферта от европейски отбор. Исуфу Бубакар трябва да уреди документите си и туристическата си виза в посолството на България в съседна Нигерия и след това да пристигне на тестове в Черноморец.

При всички случаи тази седмица той трябва да се присъедини към лагера на отбора в Поморие. Любопитното е, че Черноморец единствен от българските отбори имаше свой представител на Турнира за Купата на Африканските нации. Това беше крилото Исуф Уатара, който стигна до финала с Буркина Фасо.
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ