След пет поредни победи Черноморец претърпя първо поражение в Елитната юношеска група - 1:4 от Литекс. Двубоят бе от седмия кръг на шампионата при родените през 1993 година и се игра край морето.

"Оранжевите" демонстрираха по-добра игра и напълно заслужено се поздравиха с успеха. В редиците на домакините пролича умора от насъбралите се много мачове на момчетата от набор 93, мнозина от които защитават честта на клуба и в първенството на Дублиращата група, както и в бургаската зона при юношите старша възраст.

Първото полувреме на мача на стадион "Лазур" премина равностойно. И двата отбора имаха по няколко добри голови възможности, но шансът се усмихна на гостите. В самия край на полувремето Симеон Славчев откри с глава след центриране от корнер - 0:1.

След почивката "оранжевите" предрешиха изхода в своя полза само за две минути. Антонио Гайдарски наказа грешка на Петър Патев и удвои в 51-ата, а в следващата атака Добрин Петров направи аванса на Литекс класически - 0:3. Гостите от Ловеч вкараха и четвърти гол отново чрез Гайдарски, а автор на почетното попадение за младите "акули" бе Живко Петков.

Въпреки поражението, възпитаниците на треньорския тандем Антон Спасов - Мирослав Косев остават в челните позиции на класирането с 15 точки и в събота гостуват на Славия в осмия кръг от първенството в Елитната юношеска група. /БЛИЦ