Прогнозите на Рени Камберова и Даниел Асенов за резултата от мача в играта Букмейкър БЛИЦ - ТУК!

ЦСКА победи с 2:0 Левски във вечното дерби, което се игра пред повече от 30 хиляди зрители на "Васил Левски". Точни за успеха на "червените" бяха Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга, а в края резервата Данило Асприля удари греда.

20-годишният вратар Иван Андонов записа дебют за първия отбор на Левски в официален мач, но се превърна в грешник. След негова грешка Хайнц откри резултата в 61-ата минута. Футболистите на Нестор Ел Маестро, за когото това бе първа победа над "сините", пропуснаха да спечелят още по-убедително, след като тотално надиграха възпитаниците на Николай Костов. Левски се представи отчайващо. За цял мач момчетата на Костов не отправиха нито един точен удар. Защитата на "сините" се пропукваше много лесно, а ситуациите пред Андонов бяха доста. 

7 е добро число и за ЦСКА, ето защо!

В 14-ата минута беше отменено попадение на Джонатан Линдсет, който прати топката във вратата на съперника, след като я засече с лявата си ръка. Главният съдия Драгомир Драганов първоначално призна гола, но след намесата на ВАР поправи грешката си.  

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Мачът от 28-ия кръг на Еfbet Лига се игра при страхотна атмосферата, създадена от над 30-те хиляди по трибуните. Феновете на Левски бяха изпълнили до краен предел секторите си "А" и "Б". Сектор "Г" с "червените" също беше пълен, докато във "В" останаха свободни места.

През първото полувреме обаче имаше инцидент с пострадало дете на трибуните, след като фенове на двата гранда се обстрелваха с ракети.  Стигна се и до голямо меле в сектор "А", в което дейно участваха охранители. 

В тима на Николай Костов изненадата беше присъствието на дебютанта Иван Андонов, които замени титулярния вратар Пламен Андреев, получил 5 гола срещу Лудогорец в миналия кръг (1:5). За "червените" неочаквана бе появата на доскоро контузения защитник Юрган Матай. 

Първата интересна ситуация беше в осмата минута, когато дълъг пас беше насочен към Рикардиньо в наказателното поле на ЦСКА, Густаво Бусато излезе и изчисти в тъч. Бразилският нападател бързо изпълни и хвърли топката към Евертон Бала вдясно от вратата на "червените", стражът им все още не се беше върнал на голлинията. Евертон стреля от малък ъгъл, но неточно в аут. 

Веднага след това Иван Андонов направи първото си спасяване. Фаетон преодоля Ван дер Каап и стреля, 20-годишният вратар на Левски успя да отрази, а след това топката се удари в тялото на Каранга и излезе в аут. 

В 14-ата минута Джонатан Линдсет "взриви" "червена" България, разписвайки се. Главният съдия Драгомир Драганов първоначално зачете попадението, но секунди след това то бе отменено - след намесата на ВАР. Тобиас Хайнц центрира отлично отдясно, а Линдсет се извиси пред Иван Андонов и засече с глава, но топката се удари в лявата му ръка преди да премине зад голлинията и Драганов логично промени първоначалното си решение. 

Малко след това Патрик-Габриел Галчев получи добра възможност в наказателното поле на ЦСКА, Бусато го пресрещна и с шпагат влезе в краката му за топката, крайният бранител на "сините" падна и поиска дузпа. Реферите решиха, че в тази ситуация няма основания за 11-метров наказателен удар и не уважиха претенциите на символичните домакини. 

След това Евертон имаше отличен шанс за изстрел, но Бусато внимаваше и спаси. В 21-ата минута Иван Андонов блесна и спаси удар отблизо на Каранга. 

В 23-ата стражът на Левски изскочи пред наказателното си поле и направи шпагат в краката на Каранга. "Червените" претендираха за изгонването на вратаря, който получи жълт картон от Драганов. Тобиас Хайнц стреля от фал, но право в стената. 

В 35-ата Хайнц пусна отлично към Каранга, който бе сам срещу Иван Андонов и стреля от малък ъгъл, но вратарят на Левски се намеси отлично и в тази ситуация. До почивката удари на Фаетон и Улаус Скаршем не намериха целта и полувремето завърши 0:0.

През второто полувреме играчите на Ел Маестро засилиха натиска. В 53-ата минута Фаетон затрудни отбраната на "сините", като Кристиан Димитров в опит да изчисти топката изрита в лицето съотборника си Ван дер Каап, който се наложи да получи медицинска помощ. 

В 61-ата минута ЦСКА откри резултата. Тобиас Хайнц се възползва от подарък на Иван Андонов и хвърли в екстаз хилядите фенове на "армейците". Ван дер Каап остави несполучлив извеждащ пас да бъде изчистен от Иван Андонов, който беше притеснен от Каранга и реши да прави финт, като впоследствие подари топката на Хайнц. Норвежецът се разписа технично с прехвърлящ удар, реализирайки в опразнената врата.

Малко по-късно Линдсет пропусна да удвои резултата. Каранга пое топката в средата на терена и с чудесен пас изведе халфа, който не успя да нанесе силен удар. 

В 77-ата минута силната игра на ЦСКА доведе до удвояването на резултата. Каранга посече Левски. Хайнц изведе отлично Скаршем в наказателното поле на съперника, норвежецът стреля, Иван Андонов боксира встрани, където връхлитащият бразилски таран нямаше как да сгреши отблизо - 2:0 за "армейците".

Най-запомнящото се до края беше гредата в добавеното време, която резервата Данило Асприля удари. Колумбиецът не успя да се разпише сам срещу Андонов след отличен пас на Линдсет. Така дербито завърши само 2:0 за ЦСКА, който събра 60 точки и се изкачи на второто място. Третият Черно море е с 58 преди мача си утре с Локомотив (Пловдив) на "Лаута". Лидерът Лудогорец има 63 точки, но е с два мача по-малко от ЦСКА. Левски е четвърти с 51 т.

ЛЕВСКИ - ЦСКА 0:2
0:1 Toбиас Хайнц (61), 0:2 Фернандо Каранга (77)


Най-интересното от дербито по минути:
* Непосредствено преди началото Николай Костов отиде при Нестор Ел Маестро и двамата се поздравиха.
1 - Начало на вечното дерби.
2 - Oказва се медицинска помощ на Келиан ван дер Каап след сблъсък на бранителя на Левски с противник.
8  Смут в защитата на ЦСКА след изпълнен тъч от Рикардиньо, Евертон Бала стреля от малък ъгъл в аут.
9  Центриране на Фаетон, Иван Андонов изби, след което Каранга не успя да засече и топката излезе в аут.
14   OТМЕНЕН ГОЛ! Джонатан Линдсет реализира и се зарадва бурно, но само секунди след това попадението бе отменено след намесата на ВАР. Норвежецът се разписа с ръка след центриране отдясно. На далечната греда Линдсет опита да засече с глава след центриране на Тобиас Хайнц, но топката се удари в лявата му ръка и влетя в мрежата на Иван Андонов. Съдията Драгомир Драганов първоначално зачете гола, но от ВАР му сигнализираха за нередовните действия на халфа на "армейците" и той промени решението си.
16  "Сините" с претенции за дузпа за фаул на Бусато срещу Галчев. Драганов остана безмълвен.
21  Каранга засече отблизо, след като беше изпуснат от Кристиан Димитров, Иван Андонов се намеси решително и спаси.
23 Жълт картон за Иван Андонов, който изскочи пред наказателното си поле и направи шпагат в краката на Каранга. "Червените" с претенции за изгонването на вратаря на Левски.
24  Неприятни сцени по трибуните. Левскарите от сектор "А" и цесекарите от "Г" започнаха да се обстрелват с ракети.
26 - Хайнц изпълни прекия свободен удар право в стената.
28 - Браян Кордоба изби чисто топката от краката на Ел Джемили вляво в наказателното поле на ЦСКА, играчът на Левски падна за дузпа, Драганов не се подлъга. Корнер за "сините".
29 - При последвалото му изпълнение не се случи нищо интересно.
35  Андонов с ново спасяване. Хайнц пусна отлично към Каранга, който бе сам срещу Андонов и стреля от малък ъгъл, вратарят на Левски отново се справи. 
38 - Матиас Фаетон финтира Галчев и стреля, ударът му не представлляваше проблем за Иван Андонов.
44 - Суматоха в наказателното поле на Левски, играч в синьо успя да изчисти топката в предни позиции.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
------------------
46 - Начало на второто полувреме.
53 - Келиан ван дер Каап се нуждае от медицинска помощ. Бранителят на Левски беше изритан неволно в лицето от съотборника си Кристиан Димитров, след като двамата бяха притиснати от Фаетон.
57 - Ел Джемили премина като на парад през няколко играчи в червено, но не успя да нанесе точен удар и изпрати топката встрани от целта.
61  ГОЛ! 1:0 за ЦСКА след попадение на Тобиас Хайнц, който се възползва от подарък на Иван Андонов. Ван дер Каап остави несполучлив извеждащ пас да бъде изчистен от вратаря, който беше притеснен от Каранга и реши да прави финт, като впоследствие подари топката на Хайнц. Норвежецът се разписа технично с прехвърлящ удар, реализирайки в опразнената врата. 




65  Линдсет бе изведен сам срещу Андонов, поведе си топката вдясно в наказателното поле на "сините" и нанесе удар по земя, но право в тялото на вратаря.
68  Напрежение в сектор "А", след като фенове на Левски опитаха да навлязат на пистата. Наложи се полицейското присъствие да бъде засилено, органите на реда едва удържат ултрасите. 
70  Грозни сцени - фенове на Левски се биха с полицаите, които все пак успяха да ги усмирят. 
74 - Андонов спаси удар на Каранга.
77  ГОЛ! 2:0 за ЦСКА след попадение на Каранга. Хайнц изведе отлично Скаршем в наказателното поле на Левски, норвежецът стрел, Андонов боксира встрани, където връхлитащият бразилски таран нямаше как да сгреши отблизо. 


78  Жълт картон за Каранга, който свали фланелката си при празнуването след гола.
80 Хайнц е с травма и най-вероятно ще бъде заменен.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+4  Греда! Линдсет подаде на Данило Асприля, който беше сам срещу Андонов, но стреля пряво в лявата греда.
90+5 Край на дербито. ЦСКА победи Левски с 2:0. 

Левски София
ЛЕВСКИ: 99. Иван Андонов  - 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров (68  97.Aсими Фадига), 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами (К) - 8. Карлос Охене, 23. Патрик Мислович, 11. Джавад Ел Джемили, 22. Патрик-Габриел Галчев - 17. Евертон Бала (81  19.Билал Бари), 9. Рикардиньо 
Резерви: 1. Пламен Андреев, 16. Преслав Бачев, 19. Билал Бари, 20. Асен Чандъров, 24. Хоакин Фернандес, 27. Борислав Рупанов, 97. Асими Фадига
Треньор: Николай Костов 

ЦСКА София
ЦСКА1. Густаво Бусато - 2. Юрген Матай (73  4.Мено Кох), 13. Браян Кордоба, 22. Енес Махмутович, 15. Тибо Вион – 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет , 7. Улаус Скаршем, 14. Тобиас Хайнц  ( 84  17.Емануел Шакич)  – 11. Матиас Фаетон (72  30.Данило Асприля) , 9. Фернандо Каранга  
Резерви25. Димитър Евтимов, 5. Брадли Де Нойер, 16. Георги Чорбаджийски, 30. Данило Асприля, 17. Емануел Шакич, 23. Илиан Антонов, 4. Мено Кох, 3. Сейни Санянг, 8. Станислав Шопов
Треньор: Нестор Ел Маестро

Стадион: „Васил Левски“, София
Съдия: Драгомир Драганов
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,  - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!