"Синя" България твърди, че 7 е добро число. Така е. 7:2, 7:1 срещу ЦСКА. В един период от 1983 до 1985 година Левски постигна седем поредни победи над вечния съперник. Рекордът впоследствие беше подобрен на 9 поредни успеха в синьо, но това е друга тема. 

7 обаче понякога е добро число и за ЦСКА. Така бе и днес. Мачът се игра на 7 април. Забележете кога паднаха двата гола за "армейската" победа с 2:0. Първият в 61-а минута, а 6+1 прави 7. Вторият беше закован точно в 77-ата.

Последните три вечни дербита се играят все на седмо число - 7 юни 2023, 7 октомври 2023 и сега 7 април 2024. Балансът е две победи на "червените" и едно равенство. 

Всъщност, 7 е добро число за феновете на ЦСКА и заради датата 26 септември 1989 година, когато Левски допусна най-срамната загуба в Европа. Водеше с 3:1 срещу Антверпен, но падна с 4:3 и изхвърча от Европа. Тогава общият брой на головете в мача беше 7, а съдията даде 7-минутно продължение...

Като си заговорихме за числа и резултати, ето ви още един интересен факт. Познайте как ще свърши следващото вечно дерби между Левски и ЦСКА, ако съдия е Драгомир Драганов. Ами ще приключи 2:0 за един от двата отбора. Защо ли? Защото винаги, когато той е бил рефер на мач между двата отбора, крайният резултат е 2:0.

Дотук с цифрите и числата.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

БЛИЦ поздравява Нестор Ел Маестро за победата в дербито. Тя бе изкована в тежък и труден момент и не можем да кажем на черното, че е бяло.

ЦСКА излезе на терена тежко ранен - и физически, и психически, без няколко основни футболисти, които са с контузии, и с опиране до стената. До стената, защото Ел Маестро беше получил жълт картон от босовете си - даже и при равенство той изхвърчаше от ЦСКА. Феновете го атакуваха безспир, медиите - също. 

А и за капак "червените" все още не получили заплатите си. Ако до 15 април те не бъдат изплатени, ще станат не две седмици, а два месеца без влизането им в сметките на "армейските" футболисти.

Разбира се, това са детайли. На "Армията" досега винаги са плащали навреме и е повече от ясно, че първото от много години насам забавяне ще отиде в историята. Там, където отиде днешната победа над Левски. Тя е ключова, тя е важна от психологическа точка най-вече.

 Но Нестор Ел Маестро вероятно много добре знае, че е треньор на ЦСКА. А в ЦСКА освен успехите над вечния съперник важни са титлите и купите. Той още има шанс да вземе поне един трофей. Така че днешният успех е само начало на голямото изпитание. На големия тест, който ще покаже голям ли е Ел Маестро, за да води ЦСКА и през следващия сезон.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ  

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!