Два дни преди дербито с Черноморец треньорът на Литекс Ангел Червенков даде интервю за клубния сайт на "оранжевите". Той сподели очакванията си за мача в Бургас и отговори на други актуални въпроси.

- Г-н Червенков, премина ли еуфорията от победата над ЦСКА?
- Еуфория не е имало. Това беше просто един мач, който трябваше да спечелим. И ние направихме каквото трябва. Спечелихме.

- Мнението ви за Черноморец? Случайно ли този тим е на първо място?
- Щом отборът е на първо място в класирането, значи заслужава голямо уважение. Черноморец е стойностен отбор, който разполага с добри футболисти. Играе динамичен и атакуващ футбол. Но аз предпочитам да гледам моя отбор. Ние ще направим всичко възможно да победим в Бургас.

- Продължавате ли да твърдите, че Литекс играе мач за мач и титлата не е основна цел?
- Точно така е.

- Добрите игри на последък и класирането не ви ли задължават да обявите спечелването на титлата за приоритет?
- Задължава ни да продължим да поддържаме това добро ниво. Нас, треньорите, както и футболистите. И да се представяме на максимума от възможностите си. И да печелим мачовете, разбира се.

- Как гледате на приказките, че сега е моментът Литекс да стане шампион, възползвайки се от слабата форма на Левски и ЦСКА?
- Това вече го коментирахме. При нас не е ставало дума за дългосрочни планове. Разбира се, всеки отбор се стреми да бъде на върха. НИе не правим изключение. Но нека не говорим за цели сега.

- Прилича ли Литекс вече на отборът, който искате да виждате?
- Още не. Има доста какво да се желае.

- Поехте Литекс в един труден момент. Вярвахте ли, че два месеца по-късно отборът ще бъде сред най-актуалните?
- По натура аз съм оптимист. Едно от нещата, които доведоха до добрите резултати, е отличната работа на екипа и на футболистите. Момчетата се отнасят изключително професионално към всичко - тренировки, мачове.

- Какво е мнението ви за събитията в националния отбор? Ще успее ли предшественикът ви в Литекс Станимир Стоилов да класира България за Евро 2012?
- Темата за националния отбор не искам дя я коментирам професионално. Ще ви кажа само, че аз съм българин и като такъв искам националният отбор да побеждава и да се класираме на европейското първенство през 2012 година.