Наставникът на шампиона Литекс Ангел Червенков остана доволен от победата с 2:1 над Миньор (Перник) на старта в "А" група.

"Доволен съм от победата. Резултатът можеше да бъде много по-добър за нашия отбор. Не съм доволен от това, че допуснахме гол в края на мача. Имахме превъзходство през целия двубой", заяви Червенков след успеха.

"Контролирахме ситуацията и не играхме на 100% през целия мач. Съхраниме част от силите си, тъй като ни предстои мач с Жилина в сряда. Утре ще имаме по-точна картина за състоянието на Александър Барт. Ще му бъде направен по-обстоен преглед", добави старши треньорът на Литекс.

"Реваншът в Словакия ще бъде тежък. Знаем, че трябва да играем на върха на възможностите си, за да постигнем победа. Всеки един футболист ще трябва да остави душата и сърцето си на терена. Ние ще дадем всичко от себе си, за да излезем с чест от двубоя с Жилина", надява се Червенков.

"Дал съм пълна свобода на нашите футболисти да импровизират в атака. Хубаво е, че създаваме положения, но не всички се реализират", каза още Ангел Червенков. /БЛИЦ