Треньорът на Литекс Ангел Червенков е оптимист за класирането на тима на 1/4-финалите за Купата на България, въпреки не лекия жребий, който отреди на "оранжевите" да гостуват на ЦСКА на 1/8-финалите. Сблъсъкът е тази събота от 16:00 часа на стадион "Българска армия". Червенков даде интервю пред клубната страница на тима от Ловеч.

- Г-н Червенков, този път жребият не бе благосклонен към Литекс. Дори може да се определи като кошмарен.
- Не бих казал това. Жребият не е кошмарен, нито труден. Нашият отбор играе по-добър футбол. По-силни сме от ЦСКА. Не случайно сме пред тях в класирането. По тази причина няма от какво да се безпокоим. Отиваме на "Българска армия" уверени и спокойни. И разбира се, с нужното самочувствие. Излизаме да спечелим срещу ЦСКА. Надявам се момчетата да покажат нужната концентрация.

- Съгласен ли сте с някои мнения, че Литекс е фаворит?
- Не сме фаворити. Просто отиваме в София да победим. Нямаме никакво право на грешки при този регламент на турнира.

- Какви са предимствата на ЦСКА?
- Единственото предимство е факторът домакинство. ЦСКА има добра публика, която много стимулира отбора. Но и този факт не може да ни уплаши.

- Какво мислите за организационните проблеми при съперника?
- Не ме интересуват. Гледаме си нашия отбор. Интересува ни единствено да продължим напред в турнира за Купата на България. Иска ми се дербито в събота да мине в коректен тон и феърплей.

- След победата над Спортист в 15-ия кръг се забеляза еуфория сред играчите...
- Няма еуфория, а само задоволство от добре свършената работа през есента. Но ни предстои още една отговорна среща. Трябва да завършим сезона по подобаващия начин.