Ангел Червенков познава отлично новия щаб в ЦСКА. От една страна, той е бил старши треньор на Литекс под ръководството на Гриша Ганчев, а от друга - съотборник и помощник в щаба на Пламен Марков на "Армията". Червенков също така работи с Христо Янев в "орисовата градина, а впоследствие му бе наставник и край Покрития мост. Двамата дори вдигнаха титлата на България с ловчанлии през 2010 г. "Тема Спорт" потърси Червенков за мнение относно събитията около 31-кратния шампион на България в последните дни.
 
"Много се радвам, че човек като Гриша Ганчев реши да се заеме с ЦСКА. През годините той доказа своя професионализъм и отношение към футбола. Добрият му нюх на ръководител и организатор също е известен. Във времето Литекс се изгради като доказано и печелившо име в България. В същото време той е в основата на изграждането на млади играчи. Дава им се път, шанс, така че в негово лице като ръководител "червените" намират много силна фигура и лидер.
 
Точно от това имаше нужда клубът, защото в българския футбол липсата на качествени кадри е най-големият проблем. Но в лицето на Гриша Ганчев, а и на Пламен Марков, който е изключителен професионалист и познава отлично материята, ЦСКА намира подходящите хора. И двамата са компетентни и в клуба веднага ще си проличи присъствието на сериозни фигури. Нещата ще си дойдат на мястото, уверен съм", каза Червенков.
 
"Радвам се за Пламен, че се върна в любимия си клуб. Той е изключителен специалист, с необходимия опит и ерудиция. Скоро се чух и с Христо Янев. Млад, амбициозен треньор, който тепърва навлиза в професията. До него ще има по-опитен човек в лицето на Марков, който ще му бъде от изключителна полза със своя професионализъм и знания. Така че ЦСКА се сдобива с един отличен екип", добави още родният специалист.