Членът на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов потвърди, че именно той е предложил да бъде освободен Йордан Лечков от поста вицепрезидент на последния Изпълком. Юристът бе гост в BTV, където разкри причината затова свое действие, като сподели, че разследването за евентуални злоупотреби в БФС продължава.

"Освободихме Йордан Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да се проведе възможно най-бързо конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса", заяви Костадинов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома миналата седмица, в 16:45 часа, Михаил Касабов каза, че съвсем скоро ще влезе отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващите гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, но не вярвам", защити колегите си Костадинов.

Костадинов заяви, че няма да се кандидатира за президент, но има и ясна представа какъв трябва да бъде заместникът на президента Борислав Михайлов, който подаде оставка."Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор", категоричен бе членът на Изпълкома.