Йордан Лечков, който вече не е първи вицепрезидент към БФС, твърди, че решенията на днешния Изпълком са нелегитимни. Според него временният президент в лицето на Михаил Касабов и Изпълкомът не могат да свикат извънреден конгрес. 

Лечков обяви, че иска редовен конгрес на БФС, а не извънреден, защото сега ще се изхарчат 500 хиляди лева за провеждането му. Както вече стана ясно, на Изпълкома днес беше решено да се проведе конгрес на 7 юни.

Още на 20 ноември, когато Лечков даде ексклузивно интервю за БЛИЦ по горещите теми, каза, че сериозно се съмнява в легитимността на днешното заседание на Изпълкома и решенията, които се вземат на него.

"Всичко, което се прави, се прави по неправилен начин. Този конгрес няма как да бъде свикан от този временно изпълняващ президент или този Изпълком”, заяви Лечков след заседанието. 

„Вие като Изпълкома, тръгвате отзад-напред. Аз съм подал жалба в съда за решенията на предишното заседание. На 14 октомври се случи нещо на мача, никой не говори за това, на 18 октомври пак се случиха някои неща, има проверка на държавата, доколкото разбирам до утре има краен срок. Ще се произнесат органите. Има си ред и през цялото време ви казвам, запазих мълчание, сега вече мога спокойно да говоря. Нито една дума не съм казал срещу колега или срещу футболисти. Обърнете се към устава, имаме си ред, имаме си начин на предложение кой да бъде и кой да не бъде вицепрезидент. Питате ме, трябва да бъда разбираем. Подал съм си по надлежния ред в съда моите опасения. Сега това, което взехме като решения днес - пак е нелегитимно. Всяко едно решение”, твърди Лечков.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Когато предлагаш дата за конгрес, има два начина да бъде свикан такъв. На първо място от клубовете, вчера имахме среща с областните, те казаха, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов. Сега трябва да изхарчим 500 хиляди лева за конгрес, защото някой го иска. Лично аз заявявам, че нямам намерение да се кандидатирам за президент. Нямам намерение, нито ми е детската мечта, моят президент е бил Борислав Михайлов. Всичко, което се прави, се прави по неправилен начин. Този конгрес няма как да бъде свикан от този временно изпълняващ президент или този Изпълком", каза героят от САЩ`94.

„Без да търся конспирации, предния път обезглавихме Михайлов, сега Лечков, следващият път ще е Костадинов", коментира Лечков.

„Задават се квалификации, вместо да се концентрираме върху тези мачове, а едва след това да мислим за нов нонгрес. Начинът, по който се върви, правят колегите грешка след грешка. Искам следващия конгрес да е редовен. А не да е извънреден. Може да се окаже, че и селекционерът е нелегитимен, браво на вас. Може да се окаже, че трябва да се подписват нови договори. Договорите не са страшни, те могат да се преподпишат. Аз не съм подписвал договор с Дерменджиев", продължи той. 

"Трябваше по устав, ясно е кой трябва да е първият вицепрезидент. Можеха по друг начин да са нещата, аз съм първи вицепрезидент. Първият вицепрезидент може да преупълномощи всеки човек. Аз не съм се подписвал, даже и другите колеги не са се подписвали”, завърши Йордан Лечков.