Халфът Ивайло Чочев се завърна в България, след като вчера осъществи трансфер от ЦСКА в Палермо. Както е известно, талантливият футболисти парафира за 3 години с новака в Серия „А“. БЛИЦ първи разкри за сделката и трансферната сума, която е на стойност 800 000 евро.
 
„Радвам се заради трансфера. За мен това е крачка напред. Отивам в едно от най-силните първенства в света. Ще играя срещу големи отбори и се надявам да се представя добре. Ще видим с времето дали ще се напасна към италианския футбол и Палермо, но мисля, че ще успея“, заяви Чочев.
 
„Хората от Палермо показаха, че искат да бъда част от отбора, че ще разчитат на мен и бяха по-настоятелни. Нещата малко се проточиха, трябваше да чакаме с Монако. Приех това предизвикателство. Във Франция можеше да е по-лесно заради Бербатов, но решихме, че не трябва да чакаме. Вариантът Палермо е доста добър", допълни футболистът, който в Палермо ще играе с № 18, тъй като е роден на 18 февруари.
 
„Тази година беше много хубава за мен – добро представяне с ЦСКА, повиквателна за националния отбор, трансфер в чужбина, надявам се всичко да продължи така. Искам да благодаря на всички мои съотборници и директори, на Стойчо Младенов и неговия щаб, той ме наложи в тима. Искам да благодаря и на всички фенове, невероятни са. Надявам се един ден да се върна в ЦСКА“, добави новият футболист на Палермо.
 
Ивайло Чочев ще се присъедини към сицилианския тим в сряда. Палермо започна лятната си подготовка за предстоящия сезон в Серия „А“ в понеделник.