ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Любимецът на „червените“ фенове Красимир Чомаков изригна пред БЛИЦ заради случващото се в родния му тим Марица. Наскоро втородивизионният пловдивски отбор привлече двама нигерийски футболисти.

"Аз съм шокиран. Не мога да повярвам, че люпилнята на таланти Марица привлича чужденци. Нямам против нигерийчетата. Да са живи и здрави. Но защо за сметка на някой пловдивски талант се викат разни иностранци, които ядат хляба на нашите деца!?“, коментира Чомето пред БЛИЦ.

„И това доживяхме. Маричката също да започне да налага африканци. Не, не, аз не съм расист. Напротив – винаги съм бил за равенство между расите. Друго имам предвид – че българите са изолирани за сметка на чужденците, независимо дали става въпрос за нигерийци, американци, поляци, гърци и т.н.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

И после искаме да имаме национален отбор и наши момчета да блестят в чужбина. Как да блестят, като тука им затваряме очите, завързваме им краката, държим ги затворени в килия. Защото това си е същото, след  като не им даваме шанс да пробият в мъжкия футбол. Те момчета трябва да са между шамарите, трябва да са в мъжките отбори. Те няма на кого да подражават, нямат идоли, нямат кумири. Ако излезеш на улицата и питаш 20 деца, кои са ти българските футболни кумири от настоящите играчи, няма да чуеш нито един отговор. Това е срам. Огромен срам. Не само за Марица, но и за Пловдив. Не само за Пловдив, но и за цяла футболна България.

Аз само като бях в Марица, имах десетина идола в отбора. Смятай какви времена бяха. Днес не искаме да влагаме в децата си, защото има по-бърза възвращаемост на вложените средства.

В последните години само Славия произвежда и продава футболисти, но това не е достатъчно. Това е малък оазис в пустинята, наречена български футбол“ ,завърши Чомето. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК