Красимир Чомаков даде ексклузивно интервю за dsport и Дарик радио. Той се завърна от Италия и се присъедини към щаба на „червените“ като асистент на старши треньора Стамен Белчев.

 „За много хора ще е интересно да чуят как попаднах в щаба на Белчев, но за мен няма значение. Важното е, че след 20 години отново съм в ЦСКА като помощник-треньор. Прекарах дълги години в Италия, но когато ме потърсиха, въобще не се почудих. Става въпрос за моя любим отбор в България, затова взех веднага самолета“, започна Чомаков.

„Коронавирусът обърка живота на целия свят, не само на мен. Да, вярно е, че февруари месец първенствата приключиха в долните дивизии в Италия. Помагах на деца в други насоки, но трябваше да предприема тази крачка. На ЦСКА никога не се отказва и по никакъв повод“.

„Бай Добри (Добри Димов – домакин, работи в ЦСКА от 1980 година до ден днешен – б.р) е повече от легенда, пожелавам му още дълги години в базата на ЦСКА да посреща не само мен, но и много големи футболисти и треньори.

Гледах снимки от 2015 година. Базата в Панчарево беше занемарена. След стъпването на господин Ганчев много неща са се променили към добро, има добри условия. При такива условия ЦСКА може само да се радва и да мисли единствено за футбол.

В последните години все нещо не стига на отбора. Трябва да работим здраво и така можем да преборим Лудогорец. Аз съм научен да гледам само в моята къща какво става“.

„Виждам, че Вальо Антов на крехка възраст е уверен в себе си. Бъдещето е пред него. Питайте го него дали прилича на мен“.

„Когато съм бил на 13 и Ливърпул за последно стана шампион, не съм бил толкова голям фен на отбора. Впоследствие се получиха нещата. За съжаление, тези хора чакаха 30 години да видят как се вдига купата. Аз казвам на моите приятели, че тази купа е обречена, защото хората не успяха да се насладят истински. Нямаше и публика. Това беше единствената ми мъка към хората, които дълго очакват да видят Ливърпул шампион. Важното е, че тимът все пак спечели първенството. Да се надявам следващите години отново да го направи. Мениджърът Клоп възроди Ливърпул, още с неговото идване Ливърпул отиде на финала за Купата на УЕФА. Всички му вярват, промени доста и то за добро и резултатите са на лице“, коментира Чомаков.

„На феновете на ЦСКА мога да кажа единствено да вярват в отбора и ръководството, ние ще направим всичко възможно да ги радваме с резултати. Чакаме по най-бързия начин да се завърнат на стадиона и да бъдат нашия 12 играч, дано скоро сме заедно. Искам да благодаря на г-н Белчев и най-вече на г-н Ганчев за доверието към мен и се надявам да го оправдая“, завърши Чомето.